Grup de suport AA

Grup de suport AA

sprijin și speranță în cadrul grupului nostru de suport Alcoolicii Anonimi

În călătoria către recuperare, calea este rareori o linie dreaptă. Este presărată cu dealuri și văi, cu triumfuri și eșecuri. Cunoscând provocarea pe care alcoolismul o reprezintă nu doar pe plan individual, ci și pentru familii și comunități, lansăm un nou grup de suport care vizează cultivarea vindecării, stimularea rezilienței și restaurarea vieții.

Înțelegerea alcoolismului

Alcoolismul, sau abuzul permanent de alcool, este o afecțiune caracterizată printr-o capacitate redusă de a opri sau controla consumul de alcool, în ciuda consecințelor sociale, profesionale sau de sănătate adverse. Este o boală cronică, progresivă, care poate provoca probleme semnificative de sănătate mintală și fizică. Acestea includ boli hepatice, probleme cardiovasculare, tulburări psihice și risc crescut de cancer. Impactul psihologic este la fel de mare, afectând adesea capacitatea unui individ de a-și menține relații stabile, de a-și îndeplini angajamentele de muncă și de a-și gestiona eficient responsabilitățile de zi cu zi.

Mai mult, alcoolismul nu afectează doar consumatorul, ci are un puternic impact asupra familiilor și comunităților, generând probleme precum violența domestică, probleme financiare și prejudicii sociale ample.

De ce un grup de suport?

Grupurile de suport sunt, de foarte mult timp, esențiale în procesul de recuperare, oferind o platformă pentru împărtășirea experiențelor și încurajarea reciprocă. Ele valorifică puterea experienței colective, a empatiei și a înțelegerii, elemente esențiale care fac adesea diferența între șovăială și înflorire pe drumul către recuperare.

Grupul de suport este conceput pentru a oferi:

Comunitate. Nu ești singur în această călătorie. Grupul nostru este un sanctuar în care indivizii se pot reuni, își pot împărtăși poveștile și știu că fac parte dintr-o comunitate care îi înțelege și îi sprijină fără să fie judecați.

Sprijin. În fiecare întâlnire, oferim un mediu structurat, dar plin de compasiune, în care membrii își pot explora luptele cu alcoolul, își pot discuta temerile și realizările și pot primi sprijinul celor care înțeleg cu adevărat lupta împotriva dependenței.

Educație. De la înțelegerea rădăcinilor dependenței până la învățarea strategiilor practice de coping, sesiunile sunt orientate spre împuternicirea membrilor cu cunoștințe și instrumente care să îi ajute în procesul de recuperare.

Speranță. Asistând și celebrând succesele fiecăruia, membrii grupului văd exemple reale de recuperare și reînnoire. Speranța este centrul vital al motivației, iar grupul nostru hrănește această resursă vitală.

Ce obții dacă participi?

Înțelegerea și gestionarea apetitului. Înveți strategii pentru a-ți gestiona apetitul și declanșatoarele într-un cadru de susținere, reducând probabilitatea de recidivă.

Relații îmbunătățite. Ghidat de cei care înțeleg complexitățile acestui proces, înveți cum să repari și să reconstruiești relațiile deteriorate de impactul alcoolismului.

Mecanisme de adaptare mai sănătoase. Înlocuiești comportamentele nesănătoase cu altele sănătoase, învățând de la cei care au mers pe același drum și pot împărtăși sfaturi practice.

O mai bună înțelegere și cunoaștere de sine. Abordăm aspecte psihologice și emoționale ale alcoolismului, crescând conștientizarea de sine și promovând abstinența pe termen lung.

Grup de sprijin alcoolici

Informații

0774  514  552

Str. George Enescu 5, Oradea

Cine ar trebui să participe?

Grupul nostru este deschis oricui se luptă cu alcoolul, indiferent de stadiul în care se află în procesul de recuperare. Indiferent dacă ești proaspăt abstinent, ai fost în recuperare de ani de zile sau vrei să preiei controlul asupra vieții tale, grupul nostru de suport este aici și îți urează bun venit. 

Detalii practice

Când: în fiecare joi la ora 19.00

Unde: Fundația Baza Ghilgal, Str. George Enescu Nr.5, Oradea

Cost: gratuit

Confidențialitate: păstrăm confidențialitatea strictă și anonimatul, pentru a asigura un mediu sigur și privat tuturor participanților.

Haide și tu!

Nu trebuie să te lupți singur cu alcoolismul. Grupul nostru de suport este un loc în care poți găsi putere prin experiențe comune și speranță prin recuperare colectivă. În fiecare săptămână, ne unim pentru a ne sprijini reciproc într-o călătorie către o viață mai sănătoasă și mai fericită. Indiferent dacă faci primul pas către recuperare sau continui să construiești pe ani de abstinență, suntem aici pentru a te sprijini.

Fie ca ziua de joi să fie începutul a ceva nou. Vino alături de noi și experimentează puterea transformatoare a comunității, a sprijinului, a educației și a speranței în călătoria ta de recuperare.

Știri și noutăți

Rămâi conectat cu noi și te vom ține la curent cu noutăți legate de activitățile fundației. Așa vom putea găsi o modalitate de colaborare și sprijin reciproc.